Bjørnulvs Terra parres med Froulund Gangster

Froulund Gangster

Stamtavle på den planlagte parringen

Froulund Gangster f, 21.6.2013 HD AA, AD Fri, IPO 2 etter Endy vom Kartago, sch 3 AD/HD fri, HD indeks 79/Nadin vom Baronenwald, Sch 3/Ipo 3, AD/HD fri, HD indeks 71. Gangster har 3 kull søsken.  3 av 4 i kullet er røntget og de er fri foran og bak. Gangster er 35 kilo og 63,5 cm høy.

Bjørnulvs Terra:  Se LINK. Her finner dere både opplysninger om henne, kullsøsken og videoer av henne i arbeid.

Hva er årsaken til at jeg bruker akkurat denne hunden? Jeg har i helga vært i Danmark og  sett på noen hunder, deriblant denne.  Jeg har lenge vært ute etter hunder som kan tilføre det som jeg mener Terra mangler, og det er ikke så lett og finne.  Jeg har tidligere brukt Gangsters far, Endy vom Karthago, med hell, så jeg har hatt i bakhodet at det er linjer som tidligere har vist seg å passe til mine tispelinjer. Samtlige 5 hannhunder som jeg har fått i forbindelse med tidligere kull etter Endy vom Karthago, har gjort gode mentaltester i politiet, og 3 av de er godkjente tjenestehunder.

Da jeg var i Danmark i helga var jeg så heldig å få se to Endy avkom. Froulund Gangster var den ene, den andre var Frodo vom Wolfsfride.  Begge fremstod som gode hunder, men jeg så ganske fort at Frodo høyst sannsynlig var for lik Terra på flere områder.  Gangster fremstod på en litt annen måte, og jeg likte umiddelbart denne hunden. For meg fremstod han som håndterbar, førbar og sosial, uten at det sosiale var overdrevent. Han virket til å være uten stress, og fremstod som å være i mentalt balanse.  Til tross for sin unge alder ble jeg imponert over flere delmoment i skyddsarbeidet.  Han var uten lyd, hadde det riktige «klippet» på flukten og han bevoktet med stor kraft og sikkerhet. Eierne av de to hundene gjorde også et godt inntrykk.  De var gjestfrie, og jeg fikk inntrykk av at de svarte ærlig på mine spørsmål, også om de sidene ved hundene som kunne vært bedre.

Etter at jeg hadde tatt noen telefoner og sjekket morslinjens resultater i forhold til helse og mentalitet, fikk jeg endelig den riktige magefølelsen. Dette blir spennende, jeg gleder meg 🙂

Gangster hodebildeApporteringuten navn

Reklamer

Én kommentar Legg til din

  1. C og E Haahr sier:

    Spennende!
    Hilsen Charlotte og Einar Haahr, Egersund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s