Avlsplaner

Gangster hodebildeIda vom Dunklen Zwinger

Det å avle frem gode schæferhunder er ikke lett.  Det første spørsmålet man kan stille seg er…. hva er en god schæferhund?  Når oppdrettere skriver om sine avlsmål,  skriver de fleste  omtrent det samme… god helse og bra mentalitet m.m.  Det er lett og være enig om begge deler, spesielt er det lett og være enig om hva en frisk hund er.  Den er bare rett og slett frisk, og varer helst lenge, helst uten skader. Mentalitet er verre og beskrive entydig, fordi jeg tror oppdrettere har litt forskjellige meninger om hva de legger i en god schæferhund.  Det skyldes høyst sannsynlig forskjellige erfaringsgrunnlag og fordi man  henvender seg til forskjellige miljø.  Være seg redningshund, konkurransehund innen forskjellige grener, turkamerat eller tjenestehund.

La det være helt klart.  Jeg henvender meg i hovedsak til de som driver med tjenestehund(politi, nrh, forsvar..), og som trenger hund som har arbeidslyst, drifter, mot, er miljøsterk, er snill og som er nervefaste.  Det betyr også at jeg avler frem hunder, som i enkelte tilfeller for noen kan synes å bli litt mye.  Det er mitt valg.

Neste kull «kan» bli akkurat det.  Og, det trenger ikke å bli det.  Det er det som er fascinerende med avl.  Noen ganger treffer man på det man gjør, og andre ganger bommer man, både på helse og mentalitet. Men jeg gjør så godt jeg kan.

Da har jeg valgt og prøve følgende kombinasjon

Ida vom Dunklen Zwinger,(Goran van Serburus/Fanny vom Dunklen Zwinger) fri AD/HD(kullet er fritt)  BH, godkjent funk, under utdannelse som redningshund, konkurrer NBF/LP  STAMTAVLE

11817153_10152956364851680_1088772445411512159_n1

Froulunds Gangster(Endy vom Karthago/Nadin vom Baronenwald) fri AD/HD, IPO 3, 63,5 cm høy/35 kilo, sort hannhund.  STAMTAVLE

13046139_1200301666647675_991927056_n13062703_1200301536647688_876084081_o

Gangster:  «litt kamplyst»

 

VALPENES  STAMTAVLE

Hvorfor akkurat denne kombinasjonen?

Jeg mener at de to individene utfyller hverandre som typer, spesielt på temperament.  Ida er en meget temperamentsfull tispe, mens Gangster har mer kontroll på eget hode. Størrelsesmessig er Ida i øvre sjikt, Gangster er en hannhund som er middels stor.  For øvrig har begge de egenskapene som jeg har skrevet om tidligere i dette innlegget.

Jeg har tidligere benyttet Gangsters far, Endy vom Karthago, med godt resultat.  Samtlige fem hannhunder har godkjent mentaltest i politiet(S og R kull).  Jeg har sett Gangster flere ganger.  Han har mange av de samme egenskapene som sin far, men er mer sosial og hyggelig enn sin far. Jeg har benyttet Gangster på ett kull, dessverre kom det bare en valp, men den fremstår som lovende.  Gangster har for kort tid siden fått et nytt kull etter seg med en dansk tispe, med åtte valper.

Leveringstidspunkt.  Ca mars/april.  Bestillinger mottas.

Mer info?.  Slå på tråden. 🙂

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s