Nemi rakett…., og jakten på Terra`s avlspartner fortsetter :)

For ei helg.  Hundefolk fra både redning, IPO, tjeneste og brukshundmiljø var «plutselig» samlet i Halden og det ble en skikkelig trivelig dag.  Været var helt fantastisk, treningsfasilitetene helt topp og ikke minst, det var barmark :).  Årets første uterundering ble gjennomført, litt lydighet, litt spor og litt skydd.

Jeg fikk trent både Bjørnulvs Terra og Nemi vom Dunklen Zwinger.  Jeg har tidligere nevnt at jeg trener  retning godkjenningsprogrammet til politiet med Nemi.  For meg er det viktig og ha et mål, og så er det greit og ha kunnskap om dagens sertifiseringsprogram for politiet, som er nytt for meg.

Synes at «min lille rakett» klarer seg nokså bra.  Hun er i en periode der det koker litt i knollen, så hun trenger litt førerhjelp for og administrere driftene sine, men det vil ordne seg med trening og alder.  Jeg synes hun har bra «trøkk», speed, grep og innskift.  Og, hun synes dette er morsomt :).   Her kan du se litt av lørdagens økt: Nemi vom Dunklen Zwinger, skydd.

I dag måtte jeg trene litt spor.  Jeg har ikke trent spor på et halvt år.  Dette er antageligvis noe av det morsomste Bjørnulvs Terra gjør.  Man er alltid litt spent på hvor nivået ligger når man tar de første sporene på våren, og i dag var ikke noe unntak.  I dag gjorde jeg noe jeg vanligvis ikke gjør så tidlig på sesongen.  Jeg gikk først kun et spor på asfalt i rimelig ubeferdet miljø, og så la jeg et rett etterpå der det var skikkelig beferdet.  Sporet startet på parkeringsplassen utenfor Plantasjen på Hellerud, og jeg la det rett forbi inngangspartiet….og ja, det var søndagsåpent og skikkelig overtråkket både av biler og folk.  Litt urettferdig var det, og det er fortsatt litt og gå på, både for hund og fører, men jeg synes ikke det var så gærnt, forholdene tatt i betraktning. Spor beferdet område, Bjørnulvs Terra, søndag 12.3.2017.

Det og finne riktig hannhund er ikke lett.  Det at jeg etter hvert også begynner og få mye kunnskap om forskjellige linjer og at jeg har et nettverk som har mye kunnskap, gjør det ikke lettere.  Noen ganger tenker jeg at det hadde vært lettere hvis man hadde visst mindre.  Men, det begynner og peke seg ut to til tre hanner som er mer aktuelle enn andre.  Jeg kommer til og presentere de aktuelle i løpet av uka.

Britt Unni og Ida vom Dunklen Zwinger
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s