Miljøtrening – viktig!

Når man har drevet med hund en stund, får de fleste noen «kjepphester» eller noen områder innen hundetrening man brenner mer for enn andre ting.  Et av de områdene jeg brenner for er betydningen av miljøtrening.

Min påstand er:

1:  Det første hunden slutter og bruke når den blir belastet av miljøet er nesa.

2:  Selv om hunden ikke er belastet, men blir forstyrret av miljøet på annen måte, f.eks elsker vann eller er svært nysgjerrig på alt og alle, er resultatet at det blir pauser i jobbinga eller jobben blir rett og slett ikke gjort.

3:  Det er alt for mange som ikke prioriterer miljøtrening nok.  Mange hunder tilbringer alt for mye tid i bil mellom bopel og treningssteder, der det i hovedsak foregår teknisk trening.  De hundene vil sjelden fungere godt nok i praktisk tjeneste.

Jeg har en hund som i aller høyeste grad trenger mye miljøtrening.  Ikke fordi den har svakheter i miljø, men fordi den er skrudd sammen mentalt på en måte som gjør at den trenger det.  Nemi er hund som har mye drift, høyt temperament og er svært nysgjerrig.  På mange måter en hærlig hund, men samtidig ser jeg at nysgjerrigheten og temperamentet er med og forstyrre hennes konsentrasjonen.

Jeg har miljøtrent Nemi ganske mye.  Hun takler alle innendørs miljøutfordringer på en utmerket måte. Men for henne er det mye verre og trene kontakt utenfor Oslo S en lørdag formiddag, enn og rundere inne med allslags miljøutfordringer.  Hun er så nysgjerrig at for henne koster det mye og holde fokus på meg, når det skjer mye rundt henne.

I går var jeg i Oslo sentrum med henne.  Vi var i Karl Johan, Oslo S inne og ute, nede på Jernbanetorget T – banestasjon, kjørte rulletrapper, passerte tiggere, ble neste overkjørt av trillekofferter, ble lagt i dekk utenfor hovedinngangen til Oslo City m.m.  Det er ikke første gangen jeg gjør dette.  Det som er interessant er og se utviklingen på hunden fra første gang jeg gjorde dette til nå.  De første gangene hadde hun mer enn nok med «og være», mens hun nå fremstår helt annerledes.  Hun er tryggere, pågående, har helt klart høyere selvtillit og er mye mer PÅ.

Noen «litt kjedelige» videosnutter:

Nemi utenfor Oslo City

Nemi ned rulletrapp

Så min oppfordring er.  Tren miljø i hverdagen.  Det vil dere få igjen når dere skal få hunden til og jobbe i det miljøet :).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s