Valpeforberedelser og valpeplanlegging :)

den

Da nærmer det seg valpefødsel.  Termin er førstkommende søndag. Mellom slagene så glemmer man egentlig hvor mye arbeid dette er…. En liten innføring:

  • bør ha en tispe som er verdt og parre på.  Sett med mine øyne betyr det at man har et individ som kan tilføre rasen noe mentalt og fysisk.
  • mange timer leting for og finne en hannhund som er god nok og som passer til tispens linjer, og når man finner den er den selvfølgelig ca 240 mil unna 🙂
  • reiser og parrer….
  • ventetid…ultralyd/røntgen/vet kontroll…
  • konstatert drektig…..ventetiden brukes til og samle aviser, fikse valpekasse, vaske valperom, fikse utstyr til fødsel, fore riktig, sjekke vekta til tispa, lese seg opp på fødsel(og alt som kan gå galt), finne normaltemperatur til tispa, tilvenne valpekasse….
  • Men, det er moro da 🙂

Status i dag.  Terra veier 31,9 kilo, dvs hun har lagt på seg ca seks kilo. Allmenn tilstanden er svært god.

Som tidligere nevnt ble hun sist uke sjekket av veterinær som hørte fire hjertelyder.  Det betyr ikke at det er skrevet i stein at det er bare fire valper, vektøkningen tilsier noe annet, men jeg får ikke et lass med valper denne gangen heller. Flere av de som var seint ute med bestillingen på Terra, har skjønt at det muligens blir vanskelig og få valp denne gangen.  De har derfor allerede spurt om neste kull.  Slik det ser ut nå går jeg for parring av Ida vom Dunklen Zwinger til høsten.  Hun løper i månedsskiftet august/september. Hannhund er ikke endelig bestemt, det må jeg spekulere litt på 🙂

Ida apporterer
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s