Bjørnulvs Victor…i utvikling

I går ble Bjørnulv Victor(Froulund Gangster/Bjørnulvs Terra) mentaltestet.  Jeg er veldig glad for at valpekjøpere fremstiller hundene sine for test.  For meg som oppdretter er det et viktig verktøy i det videre avlsarbeidet.  Når man mentaltester hunder får som regel et svar på hundens sterke sider, og de sidene som må utvikles. Jeg bruker mentaltesten som et verktøy for å utvikle hunden videre. Slik jeg har lært Victor å kjenne, kom det ingen overraskelser på gårsdagens mentaltest.

Victor er ikke utpreget sosial, og testen bekreftet det inntrykket. Hans sterke sider er jakt/kamp, noe som bedømmes til stor på gårsdagens test. Han sosiale kamplyst bedømmes til middels.  Han bedømmes også til å ha et livlig temperament, og til å ha nokså kjapp avreagering.   Victor har også med seg en forsvarspakke, noe som heller ikke var overraskende, ut ifra det jeg har sett. Heller ikke uventet med den faren :).  Akkurat nå er han nok mer lik sin far enn mor.  Heldigvis har han lite eller ingen skarphet, og da tenker jeg at forsvarsbiten ikke vil by på noen utfordringer, snarere tvert imot.  Når Victor modnes vil hans «forsvarspakke» bli en ressurs forutsatt at hundefører ikke stimulerer den biten ytterligere. Nå handler det om å fylle enda mer på jakt/kamp og gi hunden mange positive erfaringer i alle miljø. Victor er selvfølgelig skuddfast. Dette kommer til å bli veldig bra :)!

Victor`s mor Bjørnulvs Terra nyter for tiden tilværelsene som «enehund».  Hun har i den siste tiden selvfølgelig fått mer oppmerksomhet og trening.  Terra svarer godt på trening, og på dagens innendørsøkt dro hun til og viste frem det lille «ekstra» 🙂 . En morsom og kraftfull tispe, som gjør alt for hundefører.  Ved god hjelp av «sjefsfigurant» Oddmund,  dro vi Terra litt lenger i dag.  Det kan du ser HER

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s