Nytt kull på gang….

den

Bjørnulvs Ultra, fri AD/HD, godkjent redningshund, FP, funk.analyse(Torneryds Qarsten/Bjørnulvs Jippi) er bekreftet drektig.  Hun er parret med Froulunds Gangster, fri AD/HD, UHP, FP, IPO3(Endy von Karthago/Nadin vom Baronenwald). Termin 14.4.2018.

Ultra er en tispe som fremstår som snill mot dyr/folk, hun er svært arbeidsom og hun er miljøsterk. Hennes sterkeste sider er søk, og hennes grep er genetisk helt korrekt. Hun har middels kamp og god sosial kamplyst. Det skal sies at bittutvikling ikke har vært prioritert mest i treningen. Ultras kull består av gode brukshunder.  Samtlige kullsøsken er fri for ad/hd.  En tispe i kullet ble avlivet som følge av et bein vokste feil i et frambein. Ultra har en spennende stamtavle.  Ultra er 4. generasjons tispe som jeg avler på.  Jeg kjenner tispelinjen godt. Stamtavle.

Ultra feltsøk på kunsgress etter binders sist søndag. FILM!

Ultra er en utmerket sporhund, til tross for at hun som alle andre gode hunder har med seg en hundefører…… FILM!

Bjørnulvs Ultra

Froulunds Gangster er en hund som jeg har brukt  i avl tidligere.  Dessverre fikk jeg den gangen bare en valp, Bjørnulvs Victor, men som har utviklet seg på en god måte. Jeg har sett Gangster på trening flere ganger, og jeg har vært til stede på en prøve. Jeg liker denne hunden veldig godt.  Både hunden som individ og hans stamtavle tiltaler meg. I og med at jeg har sett hunden flere ganger, har jeg fått muligheten til å se utvikling over tid. Gangster fremstår mer og mer som en svært sterk hund, og svært typelik sin far Endy von Karthago. Jeg har sett og brukt Endy flere ganger i avl, så det er ikke tilfeldig at jeg ønsker å gå videre med disse linjene. Gangster fremstår som sosial, har stor arbeidslyst, er belastbar, han er stille,  har svært gode bevoktningene og gode grep. Jeg har foretatt grundigere undersøkelser og vurderinger før jeg gikk for denne kombinasjonen.  Samtlige Gangsters søsken er fri for ad/hd.  Jeg har sett flere avkom på video eller «live», og jeg har likt det jeg har sett. Jeg mener Gangster har noe å tilføre schæferavlen. Stamtavle.

Gangster, en «kul» type..FILM!

 

Froulunds Gangster

Før jeg bestemmer meg for en kombinasjon foretar jeg grundige vurderinger.  Det blir en del spørsmål. Hvorfor skal jeg bruke denne tispen eller hannhunden i avl? Hva er genetisk eller er det hunden viser et resultat av  treningsteknikk? Hvor stor risiko skal man ta? Innavelsgrad? Er mentaliteten god nok?  Er helsen god nok?  Hvordan vil disse individene passe sammen? Spørsmålslisten er ikke uttømmende. Til tross for at oppdrettere bruker ufattelige mye tid på disse spørsmålene, går det innimellom «dritt». Men, gleden er ufattelig stor når man føler at man lykkes.  Jeg, som oppdretter; føler en stor tilfredstillelse ved å produsere gode dyr som bidrar til at valpekjøperne når sine mål.

Årsaken til at jeg har parret Ultra med Gangster er at begge dyrene har egenskaper som  jeg liker.  Jeg håper at disse egenskapene nedarves og at valpekjøperne får gode hunder , slik at de når sine mål.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s