Innspurt….og noen tanker :)

den

Da er det ca en uke igjen til Bjørnulvs Ultra(Torneryds Qarsten/Bjørnulvs Jippi) forhåpentligvis føder et normalt kull.  Så langt så tyder alt på det.  Men, man kan jo aldri vite.

I forkant av et valpekull er man alltid spent.  Først og fremst krysser man fingrene for at fødselen går bra.  Når det er i orden, starter en åtte ukers periode med spenning i forhold til utvikling, pregning og utvelgelse av valper.  Når de er levert starter en periode der vi oppdrettere lurer.. på hvordan blir nå egentlig dette?  Er hundene bra nok mentalt? Er helsen god nok?. Blir de røntget frie? Er kjemien mellom hund og fører god nok?  Blir hunden trent nok og riktig? Ja, spørsmålene og usikkerheten står i kø.  Men samtidig er vel det noe av sjarmen, og gleden er stor når man lykkes 🙂

Samtidig kjennes det «litt trygt» ut at jeg har vært med så lenge at jeg har sett flere av hundene i stamtavlen i denne kombinasjonen både i trening, tjeneste eller konkurranse.  Ultra er fjerde generasjons Bjørnulvs tispe som jeg avler på. Men, jeg kjenner tispelinjen seks generasjoner bakover. Årsaken til det er at jeg kjøpte min første Bjørnulvs hund i 1986, og jeg har fulgt oppdrettet tett inntil jeg overtok oppdrettsnavnet i 2007. Far, Froulunds Gangster, har jeg ett en rekke ganger.  Andre hunder i stamtavlen som jeg har sett «live»er Melano Cap Arkona, Endy vom Karthago, Hulgaards Karlo og Omar von Haus Valkenplatz.  Alle disse hundene er hunder som har hatt svært mange kull og for meg  fremstod de som svært sterke hunder. Selvfølgelig er det ikke slik at alt disse hundene har levert har vært bra, men når jeg så de som typer var det hunder som jeg likte svært godt.

Litt avhengig av antall og kjønnsfordeling, så kan det være ledige valper.

Vel, vi snakkes om et år eller to, så kan jeg si hvor vellykket denne kombinasjonen ble.  Men, først skal Ultra slite seg igjennom en uke til….

Bjørnulvs Ultra

Reklamer

Én kommentar Legg til din

  1. Charlotte Haahr sier:

    Spennende å følge med på!
    Lykke til med innspurten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s