De vokser…..

den

Bjørnulvs X – kull(Froulunds Gangster/Bjørnulvs Ultra) er blitt fire dager. Den første uken er for oppdretter på mange måter den mest slitsomme.  Man kommer ikke utenom at perioden kan være «kritisk». Både tispen og valpene skal ivaretas 24/7. Tispen er ofte sliten er fødsel, og det kan oppstod komplikasjoner. Samtidig er det viktig at tispen kommer i gang med sine arbeidsoppgaver som mor.  Valpene må holdes tilstrekkelig varme, og de må få nok mat. Valpene er sårbare, og det er fort gjort at de blir ligget eller tråkket i hjel.  Og mat vil de som regel ha….i alle fall annenhver time…hele døgnet.

I og med at oppdretter tilbringer så mye tid med valpene og tispen i denne perioden, rekker man å gjøre sin refleksjoner, sammenligninger og observasjoner. Jeg er fornøyd med starten.  Ultra var veldig sliten etter fødselen, og spesielt dag to var hun slakk.  Men, med litt ekstraservice kom hun seg raskt, og fungerer nå utmerket.  Hun tar oppgaven veldig seriøst :).

Hva får man sett av valpene de første dagene? Tja, ikke så mye, og det er usikkert hvilken betydning de observasjonene man gjør har noen betydning seinere i livet.  Men, jeg synes at det er viktig at valpene viser at de faktisk vil ha mat, og at de gjør noe for å få tak i den.  Man får et bedre inntrykk hvis det er flere valper i kullet enn fire, for da må de som regel kjempe enda hardere for å komme til.  Men, jeg er fornøyd med det jeg har sett til nå.  Valpene fremstår som livskraftige, har kraftige sugereflekser og de blir tjukkere og tjukkere hver dag som går. Hannen er øverst på bildet.

30712307_2443135065712568_758861961755623424_n

 

 

Reklamer

Én kommentar Legg til din

  1. Charlotte Haahr sier:

    Gratulerer! 😃

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s